Marloes Severs

Mijn naam is Marloes Severs, ik ben orthopedagoog (SKJ geregistreerd) en ik werk parttime in de basis GGZ bij de Kinderpraktijk. Vanuit mijn grote wens om op een meer holistische wijze te kunnen behandelen, ben ik daarnaast mijn eigen praktijk gestart.
Mijn hart ligt bij de behandeling van gevoelige kinderen en jongeren die te maken hebben met angsten, stress of een negatief zelfbeeld. Uit eigen ervaring weet ik hoe gevoeligheid een belemmering kan vormen om ontspannen en met volledig vertrouwen in het leven te staan. Van mijn gevoeligheid ben ik mij pas echt bewust geworden op latere leeftijd. Sinds ik meer weet over hoogsensitiviteit en manieren om rust in te bouwen in mijn systeem, kan ik beter inspelen op mijn eigen behoeften en weet ik mijzelf veel beter in balans te houden. Nu ik uitgevonden heb wat voor mij werkt om zo goed mogelijk in mijn vel te zitten, wil ik dat ook graag aan kinderen en jongeren meegeven zodat zij al op jonge leeftijd Zelfbewust zijn en het leven met meer balans, ontspanning en vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

‘’Listen to silence. It has so much to say’’ – Rumi

Ervaring

Ik vind het heel belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en daarom heb ik al meerdere studies en bijscholingen gevolgd. Momenteel volg ik de post-hbo opleiding tot holistische kinder- en gezinstherapeut. In deze opleiding leer ik om tot de kern van problematiek te kunnen komen op een holistische wijze, waarbij er gekeken wordt naar de interactie tussen fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus.

2020 – 2022 Holistische kinder- en gezinstherapie (Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder)
2020 EindExamenYoga Trainer (ZELF Eindexamenyoga)
2019 – 2020 Therapeutische kinderyoga (Arterre)
2019 Meditatie en Mindfulness voor kinderen (Arterre)
2019 Write Junior (Uva Minds)
2018 – 2019 Cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren (Jeugdzorgacademie)
2014 – 2016 Master Orthopedagogiek (Universiteit Leiden)
2010 – 2014 Academische Pabo (Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden)